WIE IS MARIETTE? 

Ik ben nieuwsgierig, stel dagelijks de waarom vraag, ben 46 jaar en woon in Amsterdam. Ik werk als journalist en freelance tekstschrijver, schrijf al jaren blogs over onderwerpen van het hart en ben mede-initiatiefnemer van Stichting Verkering met Jezelf.

 

Die verkering met mezelf is een rode draad in mijn leven. Een leven dat bestaat uit leren, ontdekken, voelen, verdiepen en observeren. En vooral ook contact maken met mensen, mijn grootste hobby.

Voor mij bestaan er geen ongelukjes en toevalligheden; ook weet ik dat niets in het leven mij overkomt, maar dat alles gebeurt om mij iets te reflecteren en om van te leren.

Ik leer van het leven en van de mensen om mij heen en ik leer van mijn lichaam, dat continu met mij communiceert. Lange tijd heb ik niet naar mijn lichaam geluisterd. Dat leren we ook niet op school, omdat het hoofd in onze maatschappij alle aandacht, erkenning en bevestiging krijgt. Mijn lichaam is echter veel wijzer en intelligenter en spreekt altijd de waarheid.

 

Tien jaar geleden ben ik de relatie met mezelf water gaan geven, omdat ik jaren het gevoel heb gehad dat ik iets miste. Maar wat dan? Ik miste mezelf, en het contact met mijn ziel. Ik ben op een andere manier gaan leven en heb de keuze gemaakt om steeds meer, stap voor stap, van binnen naar buiten te leven, in plaats van andersom. Ik ben gaan inzien dat ik altijd op nummer één mag staan en dat dit niet egocentrisch is, maar hartcentrisch. Hierdoor kan ik er écht voor anderen zijn. Ik ben andere keuzes gaan maken, keuzes die eerlijker, zachter, waarderender, liefdevoller en respectvoller zijn. Mijn leven heeft veel meer wasverzachter gekregen en elke dag omarm en waardeer ik, steeds meer, wie ik in essentie ben en wat mijn kwaliteiten zijn.

 

Ik ben erachter gekomen dat ik pas op een zielvolle manier kan leven, als ik in contact ben met mijn lichaam en hier heel goed en liefdevol voor zorg. Zonder perfectie uiteraard.

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
© Mariette Reineke 2019