top of page

Over Mariette Reineke

Mariette Reineke

Lange tijd miste ik iets, en voelde ik me niet compleet en geankerd, met beide voeten op de grond. Ik wist alleen niet wat ik miste en waarom.  Ik liep met veel vragen over het leven rond waar op school geen aandacht voor was. Ik voelde alles, maar wist niet wat ik met die sensitiviteit aan moest, en al helemaal niet hoe ik daar woorden aan kon geven. 

 

Mijn aandacht richtte zich gaandeweg steeds meer naar buiten, in de hoop daar iets te vinden om mezelf mee op te vullen. Tevergeefs; de vele verre reizen die ik heb gemaakt, brachten me niet waar ik naar op zoek was. Ik bleef onrustig van binnen, was kritisch en hard naar mezelf en voelde me niet echt vrouw.

 

Maar wat is dat dan, vrouw zijn?

 

Het knagende 'ik mis iets gevoel' bleef. Het moment dat ik niet kreeg waarvan ik dacht dit graag te willen, een kind, werd er iets diep van binnen aangeraakt. Ik realiseerde me dat ik geen relatie met mezelf had, en dat ik een kind wilde om iets op te vullen in mezelf. Ik werd geen moeder en dit was een van de grootste cadeaus die ik kon krijgen. Lange tijd heb ik keuzes gemaakt om die leegte niet te hoeven voelen en om geen verantwoordelijkheid te nemen voor waarom ik hier op aarde ben. Ik miste mezelf, een connectie met iets waarvan ik wist dat het er was. Zelfzorg? Ik had geen idee wat dit werkelijk betekende. Van jezelf houden? Waar begin je? Contact met mijn lichaam? Ik leefde voornamelijk vanuit mijn hoofd, en niet vanuit wat waar voelde.

Niets gebeurt zomaar, er bestaan geen ongelukjes of toevalligheden, en situaties komen niet zomaar uit de lucht vallen.

En zo zette ik, toen ik geen moeder werd, en geïnspireerd door teachings van The Ageless Wisdom - een manier van leven vanuit verantwoordelijkheid en evolutie, en het feit dat we in een multidimensionaal klaslokaal leven, waarbij alles met iedereen verbonden is - de eerste stappen op het pad terug naar huis, meer naar binnen, naar de basis in mezelf, vanuit contact met mijn lichaam. Het zoeken stopte, mijn lichaam werd mijn gids. Deze stappen bestonden onder andere uit het dealen met mijn emoties, behoeftes en reacties, het verbinden met mijn hart,  en het eerlijk kijken naar de kwaliteit waarin ik leefde en de keuzes die ik maakte.  Ik begon heel simpel, namelijk met elke dag mijn bed opmaken. Inmiddels heb ik geleerd wat het betekent om een relatie met mezelf te hebben, en dat dit de belangrijkste relatie is, ook nu ik sinds vorig jaar getrouwd ben. Ik voel me meer vrouw, vitaler en completer dan ooit, en sta elke dag met veel plezier op. Ook op maandag. En elke dag leer ik, als student van het leven, en blijf ik de relatie met mezelf verdiepen. 

Op welke radiozender stem jij af?

 

Er is altijd een keuze in elk moment op welke radiozender je afstemt: liefde of geen liefde, in antwoord op of vanuit reactie/emotie, door te luisteren naar je lichaam of naar de gedachtes die je gevoed worden. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid voor hoe we door de dag heen bewegen, welke keuzes we maken en hoe we met onszelf en anderen omgaan. Moet de wereld, die ene collega, je partner, je kind of je ouders volgens jou veranderen? Begin bij jezelf, dat is het enige waar je invloed op hebt. Heb je hierbij ondersteuning nodig? Dan wandel ik graag een stukje met je mee.

bottom of page