top of page
IPP_2023_-8254-banner.jpg

Hoe is jouw relatie met jezelf?

Coaching

Herken je dit?

  • Heb je het gevoel dat je iets mist, ervaar je een leegte, en voel je dat er meer is in het leven, maar weet je niet zo goed wat je hiermee aan moet?

  • Ben je regelmatig in reactie / emotioneel en verlies je jezelf als je bij je (schoon)ouders op bezoek gaat, op werk bent, je kinderen aan het opvoeden bent of als je gaat daten of in een partnerrelatie?

  • Heb je menstruatieklachten, heb je last van de overgang of ben je een jonge moeder en loopt je emmer over?

  • Zit je veel in je hoofd en ben je voornamelijk bezig met wat was of wat gaat komen, waardoor je weinig in contact bent met je lichaam en je niet aanwezig bent in het moment? 

  • Voel je je voor alles en iedereen verantwoordelijk, waardoor je makkelijk over je grenzen heengaat?

  • Is je focus voornamelijk naar buiten gericht, op zoek naar afleiding, en vind je het lastig om met en bij jezelf te zijn?

  • Denk je als je naar de wc moet: oh, dat kan straks wel, wat ik nu doe is belangrijker? Of voel je je in de avond moe, maar ga je toch een serie kijken?

  • Twijfel je over het moederschap of wil je graag moeder worden, maar lukt het (nog) niet? 

  • Heb je last van een strenge stem, ben je hard naar jezelf en vind je het lastig om jezelf te waarderen?

Mariette Reineke Logo FINAL Golder TRANSPARENT.png

Voor deze vragen, en vele anderen, kan je bij mij terecht. Wat je vraag, worsteling of reactie op het leven ook is, ik breng het altijd terug naar jou en de wijsheid van je lichaam, dat altijd de waarheid spreekt.

IPP_2023_-8267.jpg

Voor wie?

Ik coach vrouwen, jong en oud, met vragen over het leven, werk en relaties. Ik houd praktijk in Wortel in Belgie en één keer in de maand in Amsterdam. Coaching sessies kunnen ook online plaatsvinden via zoom. Daarnaast geef ik coaching binnen organisaties. Momenteel ben ik de vaste coach voor de docenten van een middelbare school in Oudenbosch. 

Mariette Reineke Logo FINAL Golder TRANSPARENT.png

Individuele coaching

Al jaren coach ik vrouwen één op één, vaak in combinatie met bodywork. Mijn manier van coachen is simpel, licht, eerlijk en altijd naar de kern. En die kern is jouw relatie met jezelf, en je lichaam. 

 

Een coaching sessie zorgt ervoor dat je weer in beweging komt, daar waar je vast lijkt te zitten. Er ontstaat ruimte (in je hoofd) en eenvoud, daar waar het complex is geworden. Je komt dichter bij jezelf, waardoor je het leven beter kunt observeren.

 

Je wordt je meer bewust van je lichaam, de keuzes die je maakt en de kwaliteit waarin je leeft. Waar mag je verantwoordelijkheid nemen, waar je dit nu nog niet doet?  Samen kijken we wat je nodig hebt om een volgende stap te zetten. En je krijgt altijd huiswerk mee.. 

Mariette Reineke Logo FINAL Golder TRANSPARENT.png

Coaching in organisaties

 Gaan jouw (vrouwelijke) medewerkers vitaal en met plezier op maandag naar hun werk? Zijn ze  zichzelf en weten ze wat ze brengen? De relatie die we met onszelf hebben zegt veel over onze relatie met werk. 

 

Veel vrouwen komen zichzelf tegen op werk, gaan over grenzen heen en verliezen zichzelf, met als resultaat dat ze ziek worden. Meer vrouwen dan mannen hebben burn-out klachten. Dit kost veel tijd, geld en werkplezier. Vrouwen gaan door andere (fysieke) levensfases heen dan mannen, zoals menstruatie, zwangerschap/moederschap en menopauze. 

 

Voor mij is er geen scheiding tussen werk en privé, want we hebben maar één lichaam. Wat hebben jouw medewerkers nodig om goed voor zichzelf te zorgen?

Mariette Reineke Logo FINAL Golder TRANSPARENT.png

Coaching meiden

Zit jouw dochter niet lekker in haar vel? Trekt ze zich terug of is ze juist heel aanwezig? Veel pubermeiden zijn in reactie op wat ze om zich heen voelen, weten niet wie ze zijn en wat hun talenten zijn, en gaan over hun grenzen op sociale media en binnen vriendschappen.  

 

Veel meiden voelen zich gevangen in het onderwijssysteem. Een systeem dat draait om prestaties en cijfers, en niet om de essentie van wie ze zijn, de waarheid die hun lichaam communiceert en hun sensitiviteit.

 

Achter elk ongewenst gedrag zit een reden. Waarom vertoont jouw dochter onwenselijk gedrag en wat heeft ze voor skills nodig om met de levenslessen die ze aangeboden krijgt, om te gaan?

 

Ik geef GirlsTalk lessen en coach meiden op een middelbare school. 

"Soms loop je klem. In relaties. Dat kunnen werkrelaties, liefdesrelaties, familierelaties of andere relaties zijn. Mariëtte brengt het terug tot de kern. De relatie met jezelf. Zonder te oordelen, spiegelt ze je vanuit een veilige setting waardoor je inzicht krijgt in waar je zelf invloed op hebt. Vaak denk ik dat ik hele hoge bergen moet beklimmen, maar blijkt het in de kleine dingen te zitten. Na een consult met Mariëtte ervaar ik altijd meer lucht, hoop en zachtheid naar mijzelf. Door haar sessies heb ik geleerd liefdevoller met mijzelf om te gaan. Ik heb ervaren dat de relaties om mij heen dan vanzelf op een positieve manier mee veranderen. Aandacht voor jezelf blijkt allesbehalve egoïstisch te zijn. Dank je wel, Mariëtte. Ik vind het een geschenk dat ik zoveel van je mag leren."  

Janneke

Copy of IPP_2023_-7764_edited.jpg
Goed voor jezelf zorgen gaat niet over het drinken van groene smoothies, in bad gaan en een keer op tijd naar bed. Het gaat over de kwaliteit waarin je leeft, en hoe je je door de dag heen beweegt.
In elk moment.

MARIETTE REINEKE

bottom of page